terug kijk op 2020.

Gepubliceerd op 11 december 2020 om 18:47

Hoe kijk ik terug op 2020

In december heb ik de gewoonte om eens achterom te kijken, en zien wat het afgelopen jaar heeft gebracht .


Een ding staat vast , het jaar 2020 zal in elke geschiedenisboek staan. Niet dat er een wereldoorlog uitgebroken is maar een virus die de naam Covid-19 draagt of kortweg; het Coronavirus.
Dit virus legde dit jaar bijna heel de wereld plat. De landen gingen één voor één in lockdown, ook ons land. Tijdens de eerste lockdown legde de regering alles aan banden, de cafe’s, restaurants, niet essentiële winkels werden gesloten en we moesten in ons kot blijven. En 4 maanden later werd dit nog eens herhaalt in de tweede iets mindere strenge lockdown die nu nog altijd bezig is.
Ik zag zaken van vrienden sluiten waar ze zo hard voor gewerkt hadden, zag en voelde hun angst en denken; Wat nu? De meesten bleven echter niet bij de pakken zitten en werden er heel creatief in en gingen online en maakten een webwinkel of begonnen een take-away en andere gaven les via het platform Zoom.
Ook ik maakte kennis met digitale wereld en begon een eigen webwinkel, waar ik mijn kaarten en tekeningen verkoopt tegen zeer democratische prijzen.
Ik begon ook nieuwsbrieven te schrijven. En dat lukt aardig

.

Wat ik vooral geleerd heb dit jaar is zelfzorg en zelfliefde.
Het begon in januari toen ik meeging met mijn lieve vriendin Els naar zelfhypnosesessie over zelfliefde bij Kaflex. Daar werden we begeleid in diepe meditatie over zelfliefde. Ik vond het heerlijk om te doen. Na afloop kregen we allemaal een audiobestand mee naar huis om 21 dagen naar te luisteren en te mediteren.
Nu nog zeg ik elke morgen als ik wakker word, dat ik mezelf graag zie en ik meen het.
En dat werpt zijn vruchten af, ik ben vooral mentaal veel sterker geworden, ik ben in mijn kracht gaan staan en laat me niet omver lopen. En dat zie je aan me, ik doe nu wat voor mij goed voel en niet meer wat een andere van je verwacht van je, dat kan soms tot verrassingen leiden.
Ik kom op voor mezelf, ik steek me niet meer weg. Ik mag gezien worden.
Weet je wat als ik nu in de spiegel kijk. Zie ik een prachtige mooie vrouw, van wie ik zielsveel houd, perfect zoals ze is, alles mag er zijn , zelf die kleine vetrolletjes vind ik prachtig.
Wat ik nog zie is een heel mooie zuivere ziel die in haar huist, een krachtige en wijze vrouw , die nu doet waar ze het liefst doe, namelijk tekenen en schilderen. Vooral mandala’s tekenen.
En ik ben een vrije geest, die ondanks met de corona-lockdown voelde ik me vrij en dat heeft te maken met de manier van denken en leven.
En is er eens een mindere dag en die heeft iedereens wel eens, dan trek ik me terug in mijn eentje en ga me opladen in de natuur en kan ik een keertje niet naar buiten , dan ben ik heel lief tegen mezelf en troost ik mezelf, ik omarm me als het ware of ik begin te tekenen, dit is mijn uitlaadklep.
Vooral schilderen is mijn passie geworden, ben nu bezig met mijn gezin op doek te zetten één voor een, ik hoop tegen volgende zomer klaar te zijn.


In 2020 heb ik heel veel blessures gehad , met in januari mijn twee tenen gebroken, ik was goed en wel genezen en ik ging door mijn knie en dit heb ik toch een 6 tal keet tegen gekomen, door mijn blessures werd ik min of meer gedwongen om heel dicht bij mezelf te blijven en heel veel te rusten, ik leerde werk uit handen te geven wat heel moeilijk was omdat ik nogal een controlefreak ben en zelf alles in handen hebt .
Voordeel van rusten is dat je veel tijd krijgt om niks te doen, ik zat regelmatig weg te droom en te fantaseren, wat dan weer ten goede kwam in mijn kunstwerken, je kunt ook tekenen als je moet rusten en daardoor ben ik de afgelopen jaar enorm gegroeid in mijn tekenen, zoals het spreekwoord zegt oefenen baart kunst.

 

Op mijn website verschillende mandala’s staan om te kleuren, dit is voeding voor je ziel maar mijn droom is om jullie leren hoe je zelf een mandala tekent , beginnen met een eenvoudig model en langzaam op drijven naar moeilijker en fijnere modellen. Met tekenen van mandala ga je zelf kunnen ervaren hoe krachtig een mandala is en wat het met je doet.

Volgend jaar eens plaats zoeken zodat ook droom een kans heeft om uit te komen, mensen met zalen mogen me altijd me contacteren.
Hier bij mij thuis heb ik geen plek ervoor, ik heb zelf geen atelier maar als dit op pad ligt, zullen er wel plaatsen en kansen komen om dit te realiseren want al wat je nodig hebt komt op je pad, daarvan ben ik rotsvast van overtuigd. En anders eens vragen aan je engeltjes.

 

Ik ben benieuwd wat 2021 in petto heeft, ik kijk er al naar uit.


Tot in 2021,
Groetjes Tonia.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

jean Moyaert Moyaert
2 jaar geleden

Zeg maar dat je een web winkel hebt en niet een winkeltje verander maar anders blijf je klein. Jef Bros had misschien ook ooit een winkeltje maar nu is t een serieuze web winkel.
We zijn groot geworden wat ooit een handje kusje was is nu volwassen ook je winkel. Liefs JP

Christel Cockheyt
2 jaar geleden

Hoi Tonia,
Top van je ! Vol bewondering voor wat je doet.
Wens je dan ook heel veel plezier en groot succes in je artistieke bezigheden.
Moge 2021 op alle vlakken een topjaar voor je worden !
Vriendelijke, bewonderingswaardige groetjes,
Christel