zomerzonnewende

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 19:01

We zijn vandaag 21 juni 2020 en het is zomerzonnewende.

 

Net als in de winter met 21 december sta ik eens stil wat er allemaal gebeurd is en naar waar ik naar toe wil.

Op vlak van tekenen maak ik grote sprongen voorwaarts , door de corona is er geen avondschool en ook mijn etslessen gaan niet meer door, ik blijf oefenen en dat zie je aan mijn tekeningen, het blijft niet alleen bij tekenen , alles wat ik zie wil ik proberen en de meeste dingen gaan me goed af, het lijkt alsof ik er voor geboren ben.

 

Momenteel werk ik heel graag met krijt en pastelpotloden, ook met verf begin ik me ook te amuseren, en als ik mag met mijn handen werken ben ik in de wolken

 

Op gebied van mijn gezondheid ging veel minder;

 

In Januari brak ik twee tenen en in Februari verzwikte mijn knie en ik werd verplicht om het rustig aan te doen, hele dagen in de zetel met benen omhoog , gelukkig lag mijn schetsboek en potloden in mijn bereik en kon ik veel oefenen.

In maart brak wereldwijd corona uit en iedereen in Belgie was iedereen verplicht thuis te blijven en dit gedurende voor 2 weken om te starten maar werd uiteindelijk 6 weken , heel veel tijd om te oefenen en creatief bezig te zijn,

 

Ik heb me geen second verveeld en was altijd met iets bezig en vooral de rust dat je kreeg was echt een verademing en sinds een paar maanden sukkel ik terug met migraine , hartklopping, misselijk en vermoeidheid, naar de dokter geweest en wat onderzoeken gehad maar ze vinden niks. Raar maar waar , eenmaal aan het tekenen of schilderen verdwijnen mijn ongemakken als sneeuw voor de zon, gewoon omdat ik mijn gedachten verplaats naar tekenen i.p.v. mijn ongemakken.

 

Dit was in een notendop wat er 6 maanden gebeurd is , nu gaan we voorwaarts kijken en wat de plannen zijn, voor het komende jaar.

Ik ga ze hier nog niet schrijven maar wel in mijn plannenboekje en op een blaadje papier die ik ga verbranden in het heilig vuur van zomerzonnewende, dit is mijn traditie om de zomer te vieren.

Met vreugdevuur vier ik feest van de zomer en vakantie .

 

Vanmorgen werd mij ingegeven om een yin en yang te teken, zoals je ziet is het een eerbetoon aan de zonnewende , de maan en de zon , de nacht en de dag, rusten en werken, om leven heb je ze beiden nodig , het een kan niet zonder het andere .


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.