Ik ben  Tonia Laureyns en woon in Ursel, deelgemeente van Aalter, dichtbij Gent.  Mijn gezin bestaat uit 2 dochters: Silke en Lucke en 2 zonen Jeroen en Joran. en een schat van een schoondochter Eveline, iedereen steunen me in alles wat ik doe!

Net zoals alle kleuters, tekende ik heel graag.  Het viel toen al op . Later in de basisschool werd dit nogmaals bevestigd door mijn toenmalige meester,  juffen, directies en omgeving.

Ze gaven mijn ouders de raad om met mij naar de tekenschool te gaan, maar dat ik mocht niet van thuis.

Ik dacht toen "dan ga ik maar later als ik groot ben."

Ik werd groot, eerst een tiener en vond er de liefde, ging vroeg weg van huis, woonde  al  samen op mijn 19 de, en niet veel later trouwde ik  en kreeg kort na elkaar 4 kinderen . Mijn gezinsleven en werk slorpten me op en tekenen stond op een heel laag pitje.

Op mijn 35 jaar sloeg het noodlot toe, mijn man stapte uit het leven en ik kwam alleen te staan met 4 kleine kinderen.  Het viel op , dat wanneer ik het heel moeilijk had en met mezelf in de knoop lag,  ik begon tekenen met de potloden van  mijn kinderen, dat tekenen gaf me weer moed om verder te gaan, maar tegelijk gaf het me rust en stilte in  mijn hoofd,  waar er soms chaos was door de drukte van alle dag. Later ben ik ook yoga en meditatie beginnen doen voor mijn innerlijke rust.

In 2016 is tekenen echt mijn passie geworden en ik had honger naar meer . Zo ontdekte ik  krijtjes, pastelpotloden, aquarel , acrylverf en olieverf. Al deze technieken heb ik mezelf aangeleerd. Ik ben autodidact.
Zoals mijn goede vriend Leonel zei tegen mij: " De beste kunstenaars zijn de grootste dieven, ze stelen alle kennis met hun ogen." Je kunt veel leren door te kijken naar kunstwerken en naar kunstenaars.

En ik leer nog elke dag bij.